Rondom het huis

Bloedmaan

DSC08100-3
(Net na de) Maansverduistering 27 juli 2018

Vrijdagavond 27 juli was er een maansverduistering te zien in Nederland, de zogenaamde bloedmaan. Helaas was het op dat moment bewolkt en was hij niet te zien hier in de omgeving. Maar rond half elf kwam de nieuwe maan langzaam te voorschijn en ben ik alsnog even met statief en camera naar buiten gegaan. Helaas had ik alleen de beschikking over een zoomlens die maximaal 70mm haalde, dus ik heb een ieniemieniemaantje op de foto gezet en daarna flink gecropt. Niet ideaal, maar voor een eerste maanfoto vind ik het wel een mooi resultaat, helemaal met zo’n klein zoomlensje!

De instellingen die ik heb gebruikt zijn 70mm, f18, 1/30sec en ISO 100.

Een gedachte over “Bloedmaan”

Ik vind het leuk om feedback op mijn foto's te krijgen, dus laat vooral een reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.