Fototochten

Het broertje van Ikea…

Vrijdag 15 juni ging ik met fotomaatje Marja op fototocht door Noord-Holland. Dat was een spontane actie, na een app-wisseling. Ik had wel zin om die dag te gaan fotograferen, maar wist niet wat. En Marja wel, maar vond het niet gezellig om alleen te gaan. Dus gingen we samen on Tour. Een uur later stond ze voor de deur.

Allereerst gingen we naar De Hoef, naar de plek die nog op mijn verlanglijstje stond om met de Sony vast te leggen:

dsc06990
Slootjes, omgeving De Hoef

Op zich goed geslaagd, maar ik denk dat ik nog een keer terug ga bij een strak blauwe lucht of ondergaande zon. Dat geeft een mooie spiegeling in het water, hoop ik.

Niet ver van deze plek kwam ik ook nog dit hek tegen:

dsc07017
Hek, omgeving De Hoef

Het heeft iets, in al zijn rommeligheid.

We spotten er ook nog een zwaan en mama eend met kleintjes.

dsc07006
Zwaan
dsc06995
Alle eendjes zwemmen in het water

Wat is de natuur toch mooi hè? En praktisch in mijn achtertuin…

Daarna reden we naar Waverveen, op zoek naar een wit bruggetje dat Marja had gezien op Instagram. We kwamen op plaatsen waar we nog nooit zijn geweest, langs het water op smalle weggetjes, waar heel vaak een bord stond met verboden voor auto’s. Dus toch maar even de weg gevraagd aan een jolige hangoudere op een andere brug en een foto van het bruggetje laten zien. Hij wist het niet echt. Uiteindelijk kwam er nog een meneer aanfietsen en die wist dat dit het Kea-bruggetje was. Zegt die jolige hangoudere ‘Is dat het broertje van Ikea?’ Je kon ons opvouwen, heerlijk! We werden de juiste kant op gewezen en ja hoor, na enige tijd kwamen we bij het Kea-bruggetje.

dsc07026
Het IKEA-bruggetje…

Toch wel een bijzonder bruggetje. We hebben er aardig wat foto’s gemaakt.

dsc07087
Jac. C. Kea-brug

Er hing zelfs een bordje op de brug. Niet te missen, dat broertje van Ikea 😉

dsc07075
De sterkste schakel?

De schakels waren ook nog een dankbaar fotografie object, met roest en spinrag en al.

dsc07086
Één zwaluw maakt nog geen zomer

Op het laatst kwam er nog een zwaluw voor ons poseren. Helaas onvoldoende tele op de lens, dus ik heb hem niet zo dichtbij kunnen halen. Jammer!

De volgende locatie werd Den Ilp. Daar aangekomen hebben we eerst maar wat gegeten en gedronken in een dorpscafeetje. Ze hadden het er volgens mij nog nooit zo druk gehad, het terras liep langzaam vol. Het was in ieder geval lang wachten op onze broodjes. Maar lekker was het wel.

Den Ilp zelf, qua natuurgebied, was vooral vlak grasland met slootjes. We hebben er geen foto’s gemaakt en reden een beetje in de omgeving rond, richting ’t Twiske.

We parkeerden ergens in een woonwijk en liepen verder richting de Twiskermolen. Wat was het lekker weer en mooi daar! En dus schoten we nog maar wat mooie plaatjes:

dsc07107
Twisker molen

De Twisker molen is een watermolen. Hij heeft wel wat stormschade gehad, er lag een verbogen stalen wiek te verroesten langs de kant van de weg. Altijd een dankbaar onderwerp:

dsc07095
Roest rust

We liepen zo zoetjes aan weer terug richting auto, het was ongemerkt toch al zes uur geworden. Nog een paar laatste kiekjes:

dsc07117
Is dat pluis?
dsc07132
Hekje in het groen, omgeving ‘t Twiske

En daarna bracht Marja me weer naar het mooie pittoreske Zevenhoven. Het was een supergezellig dagje, on Tour door Noord-Holland. Een onverwacht spontaan uitje, mooi weer en gezellig samen fotograferen, ik hou er van! En dat ene bruggetje noem ik voor altijd het Ikea-bruggetje…

Ik vind het leuk om feedback op mijn foto's te krijgen, dus laat vooral een reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.