Fototochten

Dagje Delfshaven

Op 4 mei ben ik met Fotogroep Aalsmeer naar Delfshaven geweest. Dit dagje stond eigenlijk al eerder gepland, maar ging destijds niet door vanwege het slechte weer. Dus vandaag in de herkansing. Het was een mooie dag voor een fototocht. Een blauwe lucht met wat witte wolken, af en toe een wat dreigender wolk er tussen. Gelukkig bleef het overwegend bij dreigend en viel er geen regen uit.

We begonnen de dag met een kopje koffie. Reisleiders Henk en Ton deelden ondertussen de routekaartjes uit en we kregen wat info over de te lopen route. En niet veel later gingen we dan op pad. Delfshaven is een wijk van Rotterdam met nog veel mooie oude pandjes, maar ook heel veel nieuwbouw. Ook worden oude industriële panden herbestemd als woonhuizen. Onderstaande foto is hier een mooi voorbeeld van.

Omgeving Schiehaven – Delfshaven

Het lijken wel kleine duiventilletjes aan de gevel, maar het zijn een soort schuurtjes. Heel apart. We liepen over de Sint Jakobskade richting Müllerhoofd. Daar hadden we aan de overkant zicht op de SS Rotterdam. Er hingen wat dreigende wolken boven. De rood witte paal stond markant in beeld en geeft wat kleur aan de wat saaie skyline:

Zicht op de SS Rotterdam – Delfshaven

Ik maakte even een selfie met de SS Rotterdam op de achtergrond, voor het thuisfront. Je ziet Adrie er ook op staan, die maakte weer een foto van mij, maar indirect dus ook een selfie van zichzelf. Op dat moment was het me niet opgevallen. Later kreeg ik de foto via de e-mail en zag ik het ook op mijn eigen foto. Des te leuker om hier de collage te laten zien. Grappig!

Selfie in een selfie

Daarna liepen we verder over de Müllerkade, waar we aan de overkant de Euromast zagen staan. Er waren een paar mensen aan het abseilen. Het waaide flink, maar ze gingen toch de sprong wagen. Mij niet gezien, brrrr.

Abseilen van de Euromast – Delfshaven

In de omgeving van de Grote Parksluis zag ik een mooie reflectie van de lucht in een oud gebouw. In de omgeving werd druk gebouwd, zoals je op de foto ook kunt zien.

Reflectie in de ramen – Delfshaven

In diezelfde omgeving was een druk kruispunt. Er lopen enorm veel lijnen door het beeld heen, de ramen, de bovenleidingen, de tramrails. En weer de reflectie van de lucht in de ramen. En zowaar ook nog een paar groene ‘zuilen’ tussen al het steen en beton.

Druk kruispunt – Delfshaven

We kwamen nu in de buurt van de Coolhaven, waar we eigenlijk een beetje omheen liepen, over de kade. Ik was blij dat ik mijn winterjas had aangetrokken, want er stond een straffe wind. Wel mooi wonen hier aan het water. Er komen nog aardig wat pandjes bij, zo te zien.

Er wordt volop gebouwd – Delfshaven

In bovenstaande foto zie je onder het tweede gebouw van links een paar betonnen pilaren in V-vorm. Deze heb ik nog van dichtbij gefotografeerd, een mooi doorkijkje. Ik wilde hem voor 5 mei gebruiken (de V van Victory, Vrijheid). Ik hou van de die bepaalde vorm van symmetrie. En ook het groen in de omgeving van steen en beton.

de V van Vier mei en Vijf mei Vrijheid – Delfshaven

Vanaf de Coolhaven heb je ook mooi zicht op de Euromast:

Zicht op de Euromast – Delfshaven

In de Rochussenstraat kwamen we nog een bijzonder grote bloempot tegen. Wel leuk gedaan! Ik heb even gewacht tot er wat mensen bij liepen, dan zie je ook meteen hoe groot die bloempot is.

Potje natuur – Delfshaven

We liepen de brug over, leuk hek trouwens, een mooi sfeerplaatje. De bomen zijn aan het uitlopen, weer lekker fris groen langs de kade. En er kwam net iemand aanlopen, wat de foto iets meer dynamiek geeft. Dat ze een tas van de Action droeg is dan wel een kadootje, toch een een actiefoto 😉

And…. Action! – Delfshaven

Hierna was het tijd voor de lunch in een bruin cafeetje, De Ooievaar. Het was gelijk vol toen we binnen zaten, maar het was er gezellig en warm. Eerst maar een heerlijk kopje thee om een beetje op te warmen…

Lunchtijd in de Ooievaar – Delfshaven

En natuurlijk wilden mijn fotovriendinnetjes Marlien, Ria en Petra even poseren na de lunch:

Fotodinnetjes – Delfshaven

We liepen nu verder via de Voorstraat richting de Voorhaven en de omgeving van de Aelbrechtskolk. Een pittoreske omgeving met oude pandjes.

Voorstraat – Delfshaven

We zijn ook in de Oude of Pelgrimvaderskerk geweest, waar we een film te zien kregen over de geschiedenis. Ik zag ook nog een glas in lood raamhanger waarop Wilnis en Bodegraven voorkwamen met oude jaartallen.

Glas in lood raam – Pelgrimvaderskerk

In de kerk zelf was een prachtige lichtval van de zon op de stoelen te zien:

Oude of Pelgrimvaderskerk – Delfshaven
Oude of Pelgrimvaderskerk – Delfshaven
Oude of Pelgrimvaderskerk – Delfshaven

Wat een mooie kerk is dit toch. Er lagen trouwens ook nog mooie oude bijbels. Het was een beetje donker, maar ik heb toch een foto kunnen maken er van.

Bijbel in Oude of Pelgrimvaderskerk – Delfshaven

Het werd tijd om verder te lopen. In het straatje waar Piet Heyn is geboren vond ik dit doorkijkje naar de toren met het carillion van de Pelgrimsvaderkerk.

Toren van de Oude of Pelgrimvaderskerk – Delfshaven

Ook zag ik er een fiets staan met een apart spatbord. Fraai lijnenspel weer…

Creatief spatbord – Delfshaven

Even verderop kon je onder de brug lopen. Hier had je vanaf een vlonder nog een leuk doorkijkje, je ziet hier de Aelbrechtskolk met allerlei historische schepen links.

Under the bridge – Delfshaven

Boven op de brug zag het er weer iets anders uit:

Aelbrechtskolk – Delfshaven

Als je je omdraaide op de brug dan zag je nog een molen staan. Ik ben er verder niet naar toe gelopen, vanwege tijdgebrek.

Molen – Delfshaven

Nog wat mooie oude pandjes en oude gevelstenen:

Omgeving Aelbrechtskolk – Delfshaven
Oude of Pelgrimvaderskerk – Delfshaven
Omgeving Aelbrechtskolk – Delfshaven
Omgeving Aelbrechtskolk – Delfshaven
Omgeving Aelbrechtskolk – Delfshaven
Omgeving Aelbrechtskolk – Delfshaven

Nog een laatste blik op de Pelgrimvaderskerk, het werd tijd om naar het verzamelpunt te lopen en weer richting de auto’s te wandelen. De lucht was nu ook niet meer zo blauw en we kregen al snel een hagelbui op ons hoofd. Gelukkig konden we even schuilen onder de grote kastanjebomen in de Voorstraat.

Oude of Pelgrimvaderskerk – Delfshaven

Het was nog een wachten totdat iedereen er was en we zo zoetjes aan weer naar de auto’s gingen. Maar eerst hebben we nog even de traditionele groepsfoto gemaakt. Leuk voor op de website van de Fotogroep, maar ook een leuke herinnering aan een leuke uitgaansdag!

Delegatie Fotogroep Aalsmeer – Voorstraat Delfshaven

4 gedachten over “Dagje Delfshaven”

  1. Dag Margot, een wel zeer leuke impressie van een zeer leuke dag, ondanks de koude wind; als ik mijn foto’s met die van jou bekijk en vergelijk dan zie jij meer details; details die mij overigens zeer aanspreken en mij inspireren om ook te proberen daar meer aandacht aan te besteden. Kortom een compliment Margot.

    1. Hallo Henk, dankjewel voor het compliment. Ik ben nu wel heel benieuwd naar jouw foto’s. Dat is ook het leuke aan zo’n fototocht met elkaar, iedereen ziet weer andere dingen. En zo kun je weer veel van elkaar leren.

Ik vind het leuk om feedback op mijn foto's te krijgen, dus laat vooral een reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.