Workshops en cursussen

Color splash!

Zondag 24 juni heb ik een superleuke workshop gevolgd bij FotoStudio XL, welke in samenwerking met Fotostudio Fine Art werd georganiseerd. Er werden deze dag vier verschillende dingen gedaan, dus er veel heel veel te leren. Het was niet al te ver rijden, en zo ’s morgens vroeg door de polder was het nog een aangenaam ritje ook.

We begonnen met koffie/thee en een voorstelrondje, en daarna kregen we wat algemene uitleg per workshop, ter voorbereiding. Daarna was het dan tijd voor de eerste workshop. Met een andere cursist begon ik met de onderwaterwolken. Met een klein spuitje deden we een gekleurde vloeistof in water, waardoor er verrassend mooie wolken ontstonden:

DSC07443
wolkje melk

Dit ga ik zeker thuis nog eens uitproberen, want het is wel heel gaaf om dit te zien!

Na deze workshop hebben we even gekeken bij de andere cursisten totdat het tijd was voor de lunch. Die smaakte opperbest, en na een half uurtje gingen we verder met de workshop met de glazen bollen. Met een ledlamp hebben we allerlei bewegingen gemaakt, waardoor de prachtigste effecten ontstaan. Hieronder het eindresultaat:

DSC07467
glazen bol

Ik vind het ook weer heel bijzonder, wat een kleuren! Ook dit is heel goed in mijn thuisstudiootje te doen. Alleen nog even naar de Gamma voor een ledlamp en langs de waarzegster voor die glazen bol šŸ˜‰

Er was ook nog een apparaat waarmee je, door ermee van links naar rechts te gaan, bijvoorbeeld een haardvuur zag verschijnen op je foto bij een lange sluitertijd. Echt heel cool, ik heb geen idee hoe zoiets heet, maar je kunt er in ieder geval hele creatieve foto’s mee maken. De mijne is zo geworden:

DSC07487
glazen bol Galaxy

Ik vind het net een soort galaxy, een exploderende ster en nog wat rondcirkelende planeten.

Na deze workshop gingen we splashen met fruit en minigroenten. Dat was meer bekend terrein, dat heb ik zelf ook thuis geprobeerd te doen. Ik hoopte nu wat mee te krijgen over de opstellingen en instellingen van de flitsers. De situatie was hier echter heel anders dan thuis, we zaten hier in het licht en ik thuis heb ik tot nu toe alles in een donkere ruimte gedaan. Het was ook hier lastig een goede witte achtergrond te krijgen. Ik heb dan ook niet heel veel goede foto’s gemaakt. Maar toch een leuk resultaat:

DSC07499
pepper splash

Eigenlijk moet ik in Photoshop al die belletjes nog wegpoetsen, maar het zijn er zoveel, daar is geen beginnen aan. Thuis heb ik altijd een wisser die ik langs het glas haal na elke splash, zodat deze bubbeltjes niet aan het glas blijven zitten. Dan hoef je dus niet zoveel te photoshoppen achteraf. Deze tip heb ik tijdens Youtubetutorial opgepikt. Het wordt dus ook thuis weer even oefenen met de plonsfotografie, want ik wil het nu toch eens echt onder de knie krijgen. Dat wordt dus oefenen oefenen oefenen en vooral veel instellingen uitproberen. Heb ik wat te doen in de vakantie straks…

En dan tot slot, de workshop die ik echt zo gaaf vond, de opspattende verfdruppels. Ook dit is iets wat je, met een beetje verstand van techniek en een geschikte ruimte, best zelf thuis zou kunnen doen. En misschien ook nog wel met andere dingen dan verf. Het werkt in ieder geval met geluid en het resultaat is echt verbluffend! Ik had nog nooit zoiets gezien, hoe komen mensen op dit soort dingen, vraag ik me wel eens af. Ik heb echt superleuke foto’s gemaakt, maar deze is wel toch wel de kleurrijkste:

DSC07636
Paint splash

Ik vind hem echt heel cool! Ik ben superblij met het resultaat en eigenlijk superblij met deze hele dag. Ik heb weer wat inspiratie op gedaan en gewoon heel veel supermooie vijfsterrenfoto’s (kreet voor intimi) erbij. En dat allemaal in 1 dag. Ik heb dan ook geen spijt dat ik deze workshop het gevolgd! Een smashing splashing color day it was!

5 gedachten over “Color splash!”

    1. Dankjewel! Ik vond het echt leuk! Dankjewel voor de goede begeleiding en de duidelijke uitleg van jullie kant!

    1. Die geheimen ga ik inderdaad niet prijsgeven. Dat mogen ze zelf ervaren door jullie workshop te gaan volgen šŸ˜‰

Ik vind het leuk om feedback op mijn foto's te krijgen, dus laat vooral een reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.