Fototochten

Lady Maya

DSC08645
Amerikaanse zeearend – Lady Maya (Beekse Bergen)

Onlangs was ik met vrienden in Safaripark Beekse Bergen. Uiteraard ging de Sony Alpha camera ook mee. Tijdens de roofvogelshow hoopte ik wat mooie foto’s van de vogels in vlucht te maken. Deze vogelvluchtfoto’s zijn jammerlijk allemaal mislukt. Ik had een telelens op mijn toestel gezet, maar het was lastig focussen en meetrekken. Vrijwel alles was bewogen of niet scherp genoeg. Ik denk dat ik minder zoom en een snellere sluitertijd had moeten gebruiken. En me van tevoren misschien beter moeten inlezen wat de instellingen betreft…

Toch heb ik wel een maar mooie plaatjes kunnen schieten als de vogels een beetje stil zaten, net voordat ze wegvlogen bijvoorbeeld. Eén daarvan is bovenstaande foto, van de Amerikaanse Zeearend Lady Maya. Deze prachtige roofvogel woont al 27 jaar in Safaripark Beekse Bergen en wordt gezien als ‘icoon’. Ze was deze middag een beetje van slag, in een eerdere show was ze van iets geschrokken (vermoedelijk een drone). En nu vloog ze ook weer weg om haar territorium te ‘checken’. Gelukkig kwam ze even later wel weer terug. Het was mooi om deze vogel in vlucht te zien. Wat een enorme spanwijdte van de vleugels. Het deed me ook aan een liedje van John Denver denken, The Eagle and the Hawk:

I am the eagle, I live in high country
In rocky cathedrals that reach to the sky
I am the hawk and there’s blood on my feathers
But time is still turning, they soon will be dry
And all of those who see me, all who believe in me
Share in the freedom I feel when I fly

Come dance with the west wind and touch on the mountain tops
Sail over the canyons and up to the stars
And reach for the heavens and hope for the future
And all that we can be and not what we are

 

2 gedachten over “Lady Maya”

Ik vind het leuk om feedback op mijn foto's te krijgen, dus laat vooral een reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.