Fototochten

Op safari

In een eerdere blog had ik al verteld dat ik twee weken geleden naar Safaripark Beekse Bergen ben geweest. Ik had daar met de Sony camera meer dan 600 foto’s gemaakt. Afgelopen weekend heb ik zo’n 75 foto’s bewerkt, in verband met een te maken fotoboek. En wat zijn dieren dan toch een leuk onderwerp. Hierbij nog een paar mooie plaatjes…

We begonnen op zaterdagmorgen met de ‘vroege vogelsafari’, waarbij we met een gids het safaripark in gingen, nog voordat het park open ging. Wij gingen langs de neushoorns, die net naar hun binnenverblijf werden gelokt. Alleen mannetje Limpopo wilde niet naar binnen en bleef eigenwijs achter:

DSC08136
Neushoornstier Limpopo – Safaripark Beekse Bergen

Aan het eind van de rondleiding kwamen we bij de olifanten. Mannetje Calimero was aan het sjansen met een dame uit de kudde. Ze vinden elkaar wel leuk, zei de gids. Ze stonden even lekker samen in een poel met water, om verkoeling te zoeken. Ze sproeiden zichzelf lekker nat, een leuk gezicht:

DSC08248
Olifanten zoeken verkoeling – Safaripark Beekse Bergen

De volgende dag gingen we ook weer het park in. Als eerste namen we de bootsafari. Vanaf de boot was er veel te zien, al lagen de meeste dieren wel lekker in de schaduw. Het was al snel warm die dag. Maar toch ook een foto van een groepje dieren (Thomso’s gazelles?) in het gouden zonlicht:

DSC08401
In the sun – Safaripark Beekse Bergen

Toen we van de boot af kwamen was het toevallig net tijd om de zeeleeuwen te voeren. Dat pikten we dus mooi even mee. De zeeleeuwen hebben in het safaripark zo’n twee kilometer leefgebied tot hun beschikking. Ze worden op gezette tijden gevoerd, om er voor te zorgen dat ze bepaalde supplementen binnen krijgen. Dat hebben ze nodig omdat het eigenlijk zoutwaterdieren zijn, maar ze leven hier in zoet water. Zodra ze op hun eigen steen zitten, krijgen ze dus te eten, eerder niet. En hebben ze geen zin, ook goed, dan komen ze later nog maar eens terug. Dit exemplaar had wel zin in een lekker hapje:

DSC08442
Zeeleeuw – Safaripark Beekse Bergen

Niet veel later stond een roofvogelshow op het programma. Daar schreef ik al eerder over (zie de blog Lady Maya). Hier nog een paar foto’s:

DSC08548
Lady Maya – Safaripark Beekse Bergen

Wat een klauwen hè? Zo mooi om haar te zien vliegen! En hier lijkt ze ons wel aan te kijken:

DSC08655
Lady Maya – Safaripark Beekse Bergen

Ja, het is een prachtig dier…

Na de roofvogels hebben we op ons gemak door het park heen gewandeld. Het viel me op dat de dieren hier enorm veel ruimte hebben. Daardoor waren ze soms niet altijd goed te zien, maar over het algemeen viel dat wel mee. Logisch dat de dieren de schaduw opzochten met het warme weer die dag. De laatste foto die ik laat zien is van twee ravottende beren. De foto is van achter glas gemaakt, dus misschien niet superscherp, maar het was wel een ontzettend leuk moment.

DSC08698
Ik zag twee beren… – Safaripark Beekse Bergen

De foto’s heb ik overigens allemaal gemaakt met een sony lens (75-300mm). Die heb je in dit safaripark wel nodig. Nog meer tele is helemaal goed, maar daar beschik ik helaas niet over.

Ik merkte bij het terugkijken van de foto’s wel dat als de lens helemaal uitgeschoven was, toch heel veel foto’s bewogen waren of een rare waas hadden. Nu stond er wel een flinke bries die dag, maar met sluitertijden van 1/250 seconden zou je toch denken dat bewegingsonscherpte niet voor kan komen. Hier gaan mijn vader en ik dus nog eens goed naar kijken, wat er aan de hand geweest kan zijn. Want je wilt toch thuis komen met goede foto’s, nietwaar?

Een gedachte over “Op safari”

Ik vind het leuk om feedback op mijn foto's te krijgen, dus laat vooral een reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.