Fototochten

Magic Mountain

Het is alweer even geleden dat ik iets gepost heb. Dat betekent niet dat ik stil gezeten heb in oktober. Integendeel zelfs. Zo had ik twee bruidsparen te fotograferen, gingen we een midweekje op vakantie, maakte ik een fototocht naar Duitsland en was er een familieweekend. Allemaal leuke fotografieonderwerpen!

In deze blog neem ik jullie mee naar Duitsland, waar we twee heerlijke dagen rondliepen tussen roest en staal in het Ruhrgebied.

Als eerste bezochten we in de omgeving dan Duisburg de Magic Mountain, waar een bijzonder kunstwerk was gebouwd, “Tiger and Turtle”. Het was een soort achtbaan, boven op een heuvel. Het was even zoeken hoe we er moesten komen, maar er liep een wandelpad naar toe.

DSC02788
Magic Mountain – Tiger and Turtle

Het was een stukje lopen, en naarmate we dichterbij kwamen en er omheen liepen, zag je het kunstwerk steeds weer van vorm veranderen.

DSC02796
Magic Mountain – Tiger and Turtle

Als je de mensen ziet die er op lopen (je kon er ook in, maar niet helemaal rond in de looping), dan krijg je meteen een beeld van de grootte van het kunstwerk:

DSC02797
Magic Mountain – Tiger and Turtle

Het leverde in ieder geval een hele reeks aan mooie plaatjes op. De foto hieronder vind ik eigenlijk we de mooiste. Vloeiende lijnen, de looping en overal wel een paar mensen. Een dynamisch geheel, met een in- en uit beeld lopende golvende lijn.

DSC02816
Magic Mountain – Tiger and Turtle

Je kon er mooi uitkijken over de omgeving, dat kun je in bovenstaande foto al een beetje zien. Ik heb wel een poging gewaagd dit bouwwerk te beklimmen, maar het ding wiebelde toch best wel en de trappen waren van rasters, zodat je er doorheen naar de grond kon kijken. Ik ben uiteindelijk heel snel weer afgedaald, hoogtevrees…

Maar toch ook nog een mooi stukje trap gezien. En de lucht was deze morgen trouwens super. Blauw, met af en toe een witte wolk en een paar mooie zonnestralen.

DSC02822
Stairway to heaven (Magic Mountain – Tiger and Turtle)

Qua instellingen heb ik de ISO op 100 gezet, het diafragma op 7.1 en de sluitertijd rond de 1/125 seconde. Je wilt zo’n kunstwerk wel van voren tot achter scherp hebben, dus een groter diafragmagetal lag dan wel wel voor de hand. En gelukkig was dat voor het weer zelf ook wel nodig. Komende tijd meer foto’s van de trip naar Duitsland!

Ik vind het leuk om feedback op mijn foto's te krijgen, dus laat vooral een reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.