Fototochten

Trip to Texel – dag 1 –

Afgelopen weekend was ik op fototocht met een paar ‘fotomatties’ van de Masterclasses op Texel. Drie dagen lang alleen maar fotograferen, fotobewerken en nabespreken. En tussendoor natuurlijk ook gezellig samen lunchen, dineren, bijkletsen en een beetje gek doen. Het was echt een heerlijk weekend. Ik was bij aanvang niet topfit, maar ik ben blij dat ik toch ben gegaan, want dit had ik niet willen missen!

Een aantal waren vrijdagmiddag al richting Texel, maar ik had vrijdagavond nog een mooi concert van het orkest waar mijn lief bij speelt, dus ik ging zaterdagmorgen in alle vroegte richting het hoge noorden. Lekker rustig op de weg en het was prachtig weer, lekker zonnetje en een mooie blauwe lucht. Op de boot ontmoette ik nog een andere fotograaf en samen reden we verder naar het huisje waar we zouden verblijven.

Na de koffie gingen we richting de vuurtoren bij Cocksdorp, om daar op het strand aan de slag te gaan. Het was mooi weer, maar wel koud en er stond veel wind. Het licht was niet zo fel, maar had een soort gouden glans. Op het strand maakte ik onderstaande foto.

DSC04679
Schelpen – Texel

Uiteindelijk gingen we nog richting paal 33, naar de zogenaamde “hippiesteiger” van het Waddenveer naar Vlieland. Alleen het geraamte stond er nog. Toch wel een apart gezicht. Ik zag een mooi slingerend bandenspoor in het zand richting de steiger en dat resulteerde uiteindelijk in onderstaande foto:

DSC04702
De Hippiesteiger van het Waddenveer bij Paal 33 – Texel

Ook maakte ik nog een foto van dichterbij. Ik zag een mooi verdwijnpunt en een bepaald ritme in de palen. Ook wilde ik eens iets anders, niet het geijkte plaatje van de steiger. Om het beeld wat rustiger te maken, zette ik de foto om naar zwart-wit.

DSC04740
De Hippiesteiger van het Waddenveer bij Paal 33 – Texel

We hebben heerlijk geluncht bij strandpaviljoen Kaap Noord, een kopje soep om weer een beetje op te warmen. Bij de uitgang maakte ik nog snel even onderstaande foto, een prachtig sfeerplaatje, wat ik ook wel een “Libelle foto” noem. Het zou zo in dat blad kunnen staan bij een of ander artikel. Een klein juweeltje, tussen al die zandfoto’s…

DSC04746
Lavendelpotjes bij Strandpaviljoen Kaap Noord – Texel

Na de lunch gingen we naar natuurgebied “de Slufter”. Nu vind ik landschapsfotografie best moeilijk. Ik krijg het gewoon nooit echt spannend op de foto, zeg maar. Een aantal van ons liepen gelijk richting een vennetje met een modderoever, maar dat trok me helemaal niet. Achteraf zag ik dat je daar ook helemaal niet naar toe mocht (zie onderstaande foto), dus ik was als enige gelukkig niet ‘in overtreding’ đŸ™‚

img_5220

Terwijl de rest vrolijk op de knietjes bij die ‘verboden’ modderpoel ging fotograferen, liep ik het wandelpad een stukje op. En daar zag ik nog een mooie vloeiende lijn, richting de horizon.

DSC04784
Wandelpad in de Slufter – Texel

De zon ging al om 16:42 onder deze dag en we besloten al eerder om de zonsondergang bij de vuurtoren te gaan vastleggen. Dus we gingen weer op tijd weg uit de Slufter en weer richting Cocksdorp.

Het was een hele mooie, kleurige zonsondergang en het was heerlijk oefenen met allerlei instellingen, hannesen met je statief in het mulle zand. Echt lekker bezig geweest. Op het laatst nog geprobeerd de straal licht van de vuurtoren vast te leggen. En dan komt het echt aan op timing; een instelling op je camera dat de foto na twee seconden wordt gemaakt (i.v.m. mogelijke bewegingsonscherpte door het indrukken van de ontspanknop van de camera) en het inschatten wanneer de straal van de vuurtoren voorbij komt. Je snapt dat ik er heel wat heb gemaakt… Hieronder het resultaat.img_5228

Daarna was het tijd om te dineren, we gingen gezellig gourmetten in het huisje. En daarna het echte werk. Foto’s bekijken, een selectie maken en uiteindelijk de top 5 bewerken en aan elkaar laten zien en bespreken. Dit hebben we geleerd op de Masterclass en het blijkt een goede methode om snel door die berg foto’s heen te komen. Mijn top 5 vind je dus in dit verslag terug, alleen de foto van de overtreders en de vuurtoren zaten net buiten de selectie.

2 gedachten over “Trip to Texel – dag 1 –”

  1. Top weer zeg , H
    eerlijk met je hobby bezig en lekker weg , En mooi resultaat , zeker die schelpen in het zand , een juweeltje !

Ik vind het leuk om feedback op mijn foto's te krijgen, dus laat vooral een reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.