Fotoprojecten

Op lapjesjacht

Zaterdag 22 juni ging ik met fotomaatje Marja op lapjesjacht in Utrecht. Elke zaterdag is er in de Breedstraat de Lapjesmarkt, van 8:00 tot 13:00 uur.

Wat hebben lapjes nu met fotografie te maken? Ik hoor het jullie denken. We gaan in ieder geval geen kostuums naaien ofzo. We gingen deze dag op zoek naar mooie stukken stof die we zouden kunnen gebruiken bij stillevens en foodfotografie. En dan is de Lapjesmarkt in Utrecht een waar Walhalla, zo bleek. Een hele straat vol met aan twee kanten kramen, allemaal stoffen, te kust en te keur.

Al vrij in het begin kwamen we mooie gordijnstoffen tegen met reliëf er in. We waren er meteen weg van, maar besloten eerst nog verder te kijken. Maar zoals altijd bleek dat we uiteindelijk niets mooiers gevonden hebben, en dus toch daar de stoffen kochten. Maar aan het eind van de straat toch ook nog wat mooie voile-achtige stoffen gekocht in bruintinten en ook een stuk blauw en groen. En halverwege nog een soort mat antraciete meubelstof gevonden wat een soort soepel dun leer leek. Die kan dienen als ondergrond. Handig bij foodfotografie, je kunt het makkelijk afnemen met een natte doek o.i.d.

Uiteraard hebben we tussen het shoppen door ook nog even koffie gedronken en uitgebreid bijgekletst, dat is vaste prik bij ons.

Het waren een paar mooie en gezellige uurtjes op de Lapjesmarkt. Het was lekker druk, prima weer, echt zomer. En tot slot ook nog eens een mooie score voor onze toekomstige fotoshoots!

We hebben de oogst richting de auto gezeuld en zijn nog even naar Aalsmeer gereden voor een lichte lunch en wat verkoelende drankjes bij het Westeinder Paviljoen, bij de Watertoren. Lekker op het terras genoten van het mooie weer en het vertier op het water. En ook onze volgende strooptocht al bepaald: de antiek- en curiosamarkt in Delft. Dan gaan we op zoek naar oude bestekjes, mooi serviesgoed en snuisterijtjes voor ons stilleven.

Leuk weer eens een projectje op stapel te hebben. Je moet jezelf ook een beetje uitdagen! En mijn aangeschafte apparatuur gebruiken en leren kennen…

Een gedachte over “Op lapjesjacht”

  1. Wat leuk heerlijk om zo te struinen, En inderdaad ben ook altijd op zoek naar mooi bestek en dergelijke voor mooi op de foto , stilleven wordt het dan net niet zonder de juiste spullen he . Lappen en fluweel heb ik op zolder nog wel wat van .

Ik vind het leuk om feedback op mijn foto's te krijgen, dus laat vooral een reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.