5 sterren weekend, Fototochten

De Verwondering

De laatste dag van ons fotoweekend (zondag 8 maart) was het niet zulk mooi weer. Het was bewolkt en het waaide flink. We besloten om na het ontbijt niet naar Dordrecht te gaan voor straatfotografie, maar in plaats daarvan in de bed & breakfast te blijven en aan fotobewerking te doen. En Marja kreeg nog een uitleg over studioflitser van Jolanda, die wat van haar eigen spullen had meegenomen. Om dan uiteindelijk af te sluiten met een fotobespreking van ieders top vijf van dit weekend. Oftwel, onze vijf vijfsterrenfoto’s 🙂

Voor dat het zover was deden Marja en ik nog een rondje met de camera over de boerderij waar de Bed & Breakfast een onderdeel van was. Wat toch weer een aantal mooie plaatjes opleverde.

We gingen eerst even bij de kalfjes in de Kalverstraat kijken…

De Kalverstraat – Goudriaan (1/80, F6.3, ISO 100, 17 mm)

En daar zagen we deze lieverd. Met een wit strikje op haar hoofd. De gele oorbellen had ze nog even uitgelaten. Dat was wel een buitenkansje. Meestal hebben ze van die lelijke oorlabels in…

Kalfje – Goudriaan (1/160 sec, F3.5, ISO 100, 35 mm)

In het begin nog wat angstig voor ons (twee meiden met zo’n groot zwart ding voor hun gezicht, met rare klikgeluiden, daar zou ik ook van in mijn hokje kruipen…). Maar even later durfde ze toch wel naar ons toe te komen en zelfs even brutaal haar tong uit te steken.

Lekker puh! – Goudriaan (1/80 sec, F2.8, ISO 100, 17 mm)

Ergens sneu dat ze niet bij haar mama mocht blijven, maar alleen in zo’n hokje moet staan… Maar niet over nadenken, ik ben tenslotte geen veehouder, maar slechts de hobbyfotograaf.

We liepen verder naar de stal, waar de koeien lekker aan het grazen waren. Het zijn best nieuwsgierige beesten. En ze wilden maar wat graag poseren voor mij.

Koeiedag! – Goudriaan (1/80 sec, F3.2, ISO 100, 24 mm)

Maar als het nieuwtje er af is, eten ze onverstoorbaar verder.

Hooi! Jij ook hier? – Goudriaan (1/80 sec, F4.5, ISO 100, 17 mm)
Ik kan niet eten als je staat te kieken – Goudriaan (1/80 sec, F4.0, ISO 100, 55 mm)

We liepen nog een klein stukje verder, naar achter de bed & breakfast. Daar hadden ze de knotwilgen nog maar pas geknot, zo te zien.

Afgezaagd – Goudriaan (1/80 sec, F11, ISO 100, 30 mm)

Maar wat een mooie kleuren op de knot en je ziet de zaagstructuren nog goed in het afgezaagde gedeelte. De lucht heb ik er toch net een klein beetje op laten staan. Op de een of ander manier vind het wel wat context aan de foto geven.

Hier zie je het uitzicht van achter de bed & breakfast op de polder:

Polderzicht – Goudriaan (1/80 sec, F5.6, ISO 100, 22 mm)

We besloten nog een rondje in de buurt te gaan lopen, ondertussen gezellig kletsend over van alles en nog wat. De omgeving was voornamelijk een polderlandschap. Een lange weg met aan weerskanten wat bedrijven of boerderijen. Bij de inrit van de boerderij hebben we nog even een plaatje voor het plakboek geschoten:

Marja bij de inrit van De Verwondering – Goudriaan (1/80 sec, F9.0, ISO 100, 28 mm)

We liepen naar rechts en maakten nog wat plaatjes van de omgeving. Vooral de knotwilgen waren favoriet. Die staan tenslotte wel symbool voor het landleven. En ze geven kleur aan een toch wel vrij saai weidelandschap.

Wilgen in de polder – Goudriaan (1/60 sec ,F5.0, ISO 100, 17 mm)
Wilgen in de polder – Goudriaan (1/60 sec, F10, ISO 100, 17 mm)
Wilgen in de polder – Goudriaan (1/60 sec, F10, ISO 100, 17 mm)

De laatste twee foto’s zijn bijna het zelfde. De uitsnede is wel iets anders. Mijn voorkeur gaat denk ik wel uit naar de laatste.

We zagen nog een torenvalkje, dat steeds wel in de buurt bleef, maar telkens net te ver weg om goed op de foto te krijgen. Jammer. Dan maar gewoon van het beestje genieten.

We zagen ook nog wat vreemds in een knotwilg. Het leek wel een soort kastanje. Geen idee wat het is. Iemand van mijn lezers die het wel weet? Laat dan graag even een berichtje achter bij deze blog, ik ben er eigenlijk wel nieuwsgierig naar.

Iets vreemds in de knotwilg – Goudriaan (1/60 sec, F6.3, ISO 100, 70 mm)

En met dit fotorondje in omgeving De Hooght te Goudriaan heb ik het fotoweekend afgesloten. Uiteraard zijn er ook nog gezelligheidsfoto’s gemaakt met de Iphone. Een kleine selectie vind je verderop in de blog.

De bed & breakfast waar wij zaten wat trouwens een hele fijne plek. Wij hadden de gehele accommodatie voor onszelf gehuurd, maar je kunt ook kamers apart huren. In totaal kun je daar met 15 personen verblijven, verspreid over 5 kamers. Iedereen had hierdoor een eigen kamer met douche en toilet. Er was ook een tv op de eigen kamer, maar die heb ik niet eens gebruikt. Wij hebben veel in de gezamenlijke ruimte gezeten, die was voorzien van een ruime keuken met kookgelegenheid, een oven en een vaatwasser. Echt van alle gemakken voorzien. Voor een link naar de accomodatie: klik hier.

Zeer toepasselijk bordje op de schouw in de bed & breakfast.
Sjaak wordt van achteren ‘aangevallen’ maar heeft niets in de gaten
Het onderwerp dat Sjaak aan het fotograferen was. Deze rij met klompen stonden bij de ingang van de bed & breakfast.
De fotobespreking
Ons 5 sterren Masterclass clubje (Ik, Marja, Jolanda, Sjaak en Peter). Het was gezellig in Betlehem!

En met deze laatste foto sloten wij ons fotoweekend af. Wat was het weer gezellig en wat hebben we weer veel mooie foto’s gemaakt. En wat fijn dat we dit weekend nog hebben kunnen doen voordat Corona heel Nederland plat legde… Het is te hopen dat we dit soort weekendjes op termijn weer kunnen gaan doen. Want als ik de resultaten zo terug zie, dan smaakt het absoluut naar meer!

Een gedachte over “De Verwondering”

  1. Top foto’s .En wat die soort kastanjes op de knotwilg is geen idee. Misschien een soort bloeden van de boom na het snoeien wat hard word.heb wel foto van zo’n bloedende boom , een soort hars zo ziet het er uit.

Ik vind het leuk om feedback op mijn foto's te krijgen, dus laat vooral een reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.